Реле – G5LE-1-DC5

Relays

115 ден

Достапност:

Нема на залиха

Шифра: 008755 Категорија

Опис

Реле – направа која се користи за прекинување или воспоставување на струјното коло по пат на електромагнет кој ги затвора и отвора струјните контакти. Ваквуит вид на релеи се нарекува електромагнетен релеј. Во оваа врста постојат и електронски релеи (енг. solid state relay) кај кои префрлање на струјното коло вршат полуспроводничките елементи.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра