Реле – G2R-1-DC24 24V

24V /21.8mA 10A/250VAC 10A max SPDT

175 ден

Достапност:

На залиха

Залиха во:
Главен магацин
✅ Продавница Ѓ. Петров
Шифра: 002715 Категорија

Опис

Реле – направа која се користи за прекинување или воспоставување на струјното коло по пат на електромагнет кој ги затвора и отвора струјните контакти. Ваквуит вид на релеи се нарекува електромагнетен релеј. Во оваа врста постојат и електронски релеи (енг. solid state relay) кај кои префрлање на струјното коло вршат полуспроводничките елементи.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра