Тиристор BR303-RUS

Тиристори

25 ден

Достапност:

На залиха

Залиха во:
Главен магацин
✅ Продавница Ѓ. Петров
Шифра: 009267 Категорија

Опис

Тиристор – тврдотелна полуспроводничка компонента со четири слоја, наизменично наредени p-тип и n-тип материјали. Функционира како бистабилен прекинувач, спроведува кога гејтот добие активирачка струја, и продолжува да спроведува сe додека напонот на колото е обратно поларизиран, или додека не се тргне (на некој друг начин).

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра