Триак – BT169

Тиристори

ден

Достапност:

На залиха

Залиха во:
Главен магацин
✅ Продавница Ѓ. Петров
Шифра: 009678 Категорија

Опис

Тријак е тиристор но за наизменична струја, имено тој може да пропушта струја и во двете насоки. Тријакот всушност се состои од два тиристори споени обратно. Најчесто се користи во индустријата а помалите тријаци се користат како активни елементи во димерите (регулаторите) на осветлувањето во домовите.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра