Транзистор 2SB647

Транзистор

10 ден

Достапност:

Нема на залиха

Шифра: 003929 Категорија

Опис

Транзистор — полуспроводнички уред кој најчесто се користи да засилува или да вклучува и исклучува сигнали. Транзисторот е основната единица од која се прават сметачите и сите понови електронски уреди. Најчесто се спојуваат повеќе транзистори во едно интегрално коло.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра