Потенциометар – Potenciometar POT16T1-LIN2X22K

Потенциометри

70 ден

Достапност:

Нема на залиха

Шифра: 002793 Категорија

Опис

Потенциометар — променлив отпорник кој функционира како делител на напон. На неговата спроводна површина има лизгач со чија промена на положба на спроводната површина се менува отпорот на краевите на потенциометарот. Во електрично коло се врзува редно.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра