Потенциометар – Potenciometar Kruzen A10K

Потенциометри

36 ден

Достапност:

Нема на залиха

Шифра: 005972 Категорија

Опис

Потенциометар — променлив отпорник кој функционира како делител на напон. На неговата спроводна површина има лизгач со чија промена на положба на спроводната површина се менува отпорот на краевите на потенциометарот. Во електрично коло се врзува редно.

Избери Валута
MKD Македонски денар
EUR Евра